Skip to main content

En historia om kärlek till grävmaskiner och samhällsbyggnad

Historien om Älmby började med Johnny Svensson, en passionerad grävmaskinist som delar vår kärlek till entreprenadmaskiner. Han var den erkänt skickliga och pålitliga maskinföraren som blev anlitad för de viktigaste, klurigaste och mest betydelsefulla uppdragen. De som möjliggör utvecklingen av vårt samhälle och därmed lägger grunden för framtiden.

Älmby – med rötterna i Älmhult och Ljungby

Som grundare och ägare till Älmby har Johnny gjort resan från maskinist till företagsledare. Med ett entreprenörskap och engagemang som smittar av sig hos de anställda lyckades Johnny bygga ett företag som än idag har kvar de allra första medarbetarna inom organisationen. Lagandan stod i centrum och med kreativitet och ett brett kontaktnät har Johnny lagt grunden till det Älmby är idag. Johnny är fortsatt en viktig del av vårt team och vi uppskattar honom otroligt mycket. Han är sinnebilden av en redig smålänning som sett till att få göra det han älskar och är riktigt bra på i snart 50 år.

Älmby Entreprenad AB bildades 1998 och har sina rötter i Älmhult och Ljungby, därav namnet Älmby. Huvudkontoret ligger i Älmhult och vi har lokalkontor i Växjö, Helsingborg och Karlshamn. Sedan 2021 ingår Älmby i Eleda-koncernen. Vi verkar fortsatt med andan av ett litet företag, men med större resurser.

Johnny Svensson, grundare av Älmby.